Sportvissen

Sportvisserij Mercuur vaart dagelijks vanuit Den Helder naar de Noordzee om daar te vissen op kabeljauw of makreel. Stap aan boord van ons schip ‘De Mercuur’ en beleef een unieke en sportieve dag op zee. Op deze pagina leest u alles over de soorten sportvistrips die Sportvisserij Mercuur organiseert: kabeljauw vissen, makreel vissen, wrakvissen en zeevissen.

Heeft u vragen over sportvissen of wilt u een plek op De Mercuur reserveren? Bel dan nu naar 0227 – 511 417 of vul het contactformulier in. Wij nemen vervolgens zo snel mogelijk contact met u op.

Kabeljauw vissen

Kabeljauw vissen is een populaire vorm van sportvissen. De Mercuur vaart van begin oktober tot eind mei uit om op de Noordzee te vissen naar kabeljauw. Over het algemeen varen we naar scheepswrakken, omdat de kabeljauw zich daar graag schuilhoudt. De kabeljauw die u vangt, kunt u op ons schip schoonmaken en fileren. De gevangen kabeljauw mag u uiteraard mee naar huis nemen; versere vis is niet te krijgen. Meer weten over het kabeljauw vissen? Lees meer op de pagina kabeljauw vissen.

Makreel vissen

Van midden mei tot begin oktober varen we elke dag vanuit de haven van Den Helder de Noordzee op. Met een speciale viszoeker zoekt de kapitein naar grote scholen makreel. Is de vis gevonden, dan hoeft u alleen nog maar de hengel uit te gooien. Heeft u makreel gevangen? U kunt de gevangen vis aan boord schoonmaken en koel bewaren. Zo is de vis bij thuiskomst nog heerlijk vers. Op de pagina makreel vissen vindt u meer informatie over deze vorm van sportvissen.

Wrakvissen

Wrakvissen is een spannende manier van sportvissen. We gaan met ons schip De Mercuur de zee op en leggen het schip stil boven één van de vele duizenden wrakken die de bodem van de Noordzee telt. Wrakken zijn een verzamelplek voor mosselen, garnalen en kleine visjes; het favoriete voedsel van de kabeljauw. Het voedsel maakt een wrak, in combinatie met extra beschutting, tot de ideale schuilplaats voor kabeljauwen. Een dag wrakvissen op De Mercuur geeft u dus een extra grote vangkans. Wilt u een dag wrakvissen? Bekijk de pagina wrakvissen voor meer informatie en reserveer snel uw plek.

Zeevissen

Zeevissen is de verzamelnaam voor de soorten sportvissen die op zee plaatsvinden. Met ons ruime schip De Mercuur varen wij elke dag uit voor een heerlijke dag sportvissen op de Noordzee. Eenmaal op zee zetten we koers naar visrijke gebieden, om uw vangkans zo groot mogelijk te maken. Meer weten over de dagelijkse tochten van Sportvisserij Mercuur? Meer informatie vindt u op de pagina zeevissen.

Meer informatie over sportvissen?

Als u vragen heeft over sportvissen bij Sportvisserij Mercuur, dan kunt u ons telefonisch bereiken op het nummer 0227 – 511 417. Ook kunt u het contactformulier invullen; u ontvangt dan zo snel mogelijk een reactie.

Een dag sportvissen reserveren