De Mercuur

De historie van De Mercuur gaat terug naar de vorige eeuw. Voordat we het schip gebruikten om te sportvissen deed het als betonningsvaartuig vele jaren dienst op zee. Het schip vocht zich door alle jaargetijden heen en maakte kalme en woeste wateren mee.

Met een lengte van 40 meter en 8 meter breed is het een grote jongen en dat geeft stabiliteit en veiligheid die je mag verwachten van zo’n dijk van een schip. Het visdek is daardoor ook zeer ruim en daar staan dan ook twee robuuste vistafels waarop de gevangen vis kan worden schoongemaakt.

In 1995 is het hele schip verbouwd en voorzien van een ruime, gezellige kantine waar de vissers op krachten kunnen komen. De kombuis is modern, maar je eet daar ouderwets lekker

Op de brug heeft de schipper allerhande moderne snufjes tot z’n beschikking. Radar, GPS, plotter en echolood. De prima sanitaire voorzieningen maken het schip compleet. Het trouwe schip verkeert dus in meer dan uitstekende staat en voldoet aan alle (technische) eisen van deze tijd. De Mercuur vaart onder toezicht van de Scheepvaart Inspectie.

Sportvissen met Mercuur

Voor een dagje sportvissen op De Mercuur neemt u contact met ons op. U kunt bij ons makreelvissenkabeljauwvissen en wrakvissen.