Makreel vissen

Voor het vissen op makreel bent u van harte welkom bij Sportvisserij Mercuur. Wij varen elke dag uit vanuit de haven van Den Helder. We beginnen dit jaar op vrijdag 1 juni, en gaan door tot eind September. De boot vertrekt iedere dag (mits voldoende animo) om 08.00 uur uit en is rond 16.00 uur weer terug in de haven van  Den Helder. Onze kapitein zoekt de scholen makreel voor u op met een speciale viszoeker, zodat u ontspannen kunt sportvissen. Het schip blijft dan boven de makreel drijven zodat u ruimschoots de kans heeft om lekker veel vis te vangen. De Makreel die u vangt, kunt u schoonmaken aan boord, en meenemen naar huis.

Vertrek: 08.00 aanwezig: 07.15          Aankomst: ± 16.00 uur

klik op onze reserverings kalender om te kijken welke dagen nog vrij zijn. U kunt vervolgens online boeken.

Op de meeste zaterdagen in de zomermaanden, varen we twee keer uit. De 1e vaart is van 05.00 t/m 12.30 uur en de 2e vaart is van 13.00 t/m 20.30 uur.

Reserveer nuBel 0227 511 417

SAM_1778

Tarieven voor Makreel vissen

Wij hanteren de volgende tarieven voor het makreel vissen.

Huur boot

  • maandag  t/m donderdag   € 1.500,-
  • vrijdag        € 1.700

Opstapprijs: € 42,-
Huur complete hengel: € 15,-

All-in Makreel vissen
Voor maar € 64,- krijgt u een all-inpakket. Daar zit bij inbegrepen:

  • opstapprijs
  • huur hengel compleet
  • 1 koffie
  • 3 x bier of fris
  • broodje bal
  • broodje ham of kaas

De Mercuur: de beste keuze voor makreel vissen

SAM_1487

Ons grote schip De Mercuur is een flinke vissersboot waar u de ruimte heeft om naar hartelust makreel te vangen. De omvang van het schip garandeert bovendien een stabiele en veilige omgeving om te vissen. Het schip verkeert dus in een uitstekende staat en is uitgerust met alle gemakken.

Door gebruik te maken van moderne apparatuur kan de schipper de makreelscholen makkelijk opsporen, zodat u lekker veel makreel kunt binnen hengelen. Er is genoeg ruimte aan boord om de pas gevangen makrelen aan boord schoon te maken. Bovendien hebben wij scherfijs aan boord zodat u uw vangst lekker koel kan houden.

Benedendeks is er genoeg ruimte voor u om even uit te rusten. De Mercuur is uitgerust met een ruime kantine. Bovendien kunt u profiteren van de moderne kombuis die ouderwets lekkere hapjes voor u kunt klaar maken.

De makreel

SAM_1518

De makreel (Scomber scombrus) is een langwerpige vis met een groot leefgebied. De vis is tussen de 15 en 17 centimeter lang en kan maximaal 17 jaar oud worden. Het is een typische schoolvis die dicht onder de oppervlakte leeft en zich voedt met kleine oceaanbewoners zoals plankton, garnaaltjes en kleine kreeftjes. De makreel is een zeer populaire voedingsbron en is ook nog eens erg gezond door de ruimschoots aanwezige vitamine B12.

Sportvissen op zee

Bij Sportvisserij Mercuur kunt u niet alleen een dag makreel vissen, maar ook andere visuitjes boeken:

Reserveer direct uw dag zeevissen via de reserveringskalender:
ReserveringskalenderBel 0227 511 417