Makreelvissen

Voor het vissen op makreel bent u van harte welkom bij Sportvisserij Mercuur. We varen elke dag uit vanuit de haven van Den Helder, mits het weer goed is en we genoeg animo hebben. We beginnen dit jaar met makreelvissen op zaterdag 1 juni, en gaan door tot eind september. De boot vertrekt iedere dag (mits voldoende animo) om 08.00 uur uit en is rond 16.00 uur weer terug in de haven van  Den Helder. Onze kapitein zoekt de scholen makreel voor u op met een speciale viszoeker, zodat u ontspannen kunt sportvissen. Het schip blijft dan boven de makreel drijven zodat u ruimschoots de kans heeft om lekker veel vis te vangen. De Makreel die u vangt, kunt u schoonmaken aan boord, en meenemen naar huis.

    • Aanwezig: 07.15 uur
    • Vertrek: 08.00 uur
    • Aankomst: ± 16.00 uur

Klik op onze reserverings kalender om te kijken welke dagen nog vrij zijn. U kunt vervolgens online boeken.

 

Tarieven voor Makreelvissen

Wij hanteren de volgende tarieven voor het makreelvissen.

Huur boot

Basis Prijs
Opstapprijs € 50,-
Huur complete hengel € 17,-

All-in Makreelvissen

Arrangement Prijs
All-inpakket € 75,-

Daar zit bij inbegrepen: Opstapprijs, huur hengel compleet, 1 koffie, 3 x bier of fris, broodje bal en een broodje ham of kaas.

Dag Prijs
Maandag t/m donderdag € 1.500,-
Vrijdag € 1.700,-

Direct reserveren

De Mercuur: de beste keuze voor makreelvissen

Ons grote schip De Mercuur is een flinke vissersboot waar u de ruimte heeft om naar hartenlust makreel te vangen. De omvang van het schip garandeert bovendien een stabiele en veilige omgeving om te vissen. Het schip verkeert dus in een uitstekende staat en is uitgerust met alle gemakken.

Door gebruik te maken van moderne apparatuur kan de schipper de makreelscholen makkelijk opsporen, zodat u lekker veel makreel kunt binnenhengelen. Er is genoeg ruimte aan boord om de pas gevangen makrelen aan boord schoon te maken. Bovendien hebben wij scherfijs aan boord zodat u uw vangst lekker koel kan houden.

De Mercuur is uitgerust met een ruime kantine. Bovendien kunt u profiteren van de moderne kombuis die ouderwets lekkere hapjes voor u kunt klaar maken.

De makreel

De makreel (Scomber scombrus) is een langwerpige vis met een groot leefgebied. De vis is tussen de 15 en 17 centimeter lang en kan maximaal 17 jaar oud worden. Het is een typische schoolvis die dicht onder de oppervlakte leeft en zich voedt met kleine oceaanbewoners zoals plankton, garnaaltjes en kleine kreeftjes. De makreel is een zeer populaire voedingsbron en is ook nog eens erg gezond door de ruimschoots aanwezige vitamine B12.

Sportvissen op zee

Bij Sportvisserij Mercuur kunt u niet alleen een dag makreelvissen, maar ook andere visuitjes boeken:

Reserveer direct uw dag zeevissen via de reserveringskalender:
Array