Wrakvissen

Lange wrakken tocht

Wrakvissen is voor velen een hele spannende manier van vissen. Er wordt bij wrakvissen namelijk gevist boven een wrak dat op de bodem van de zee ligt. Deze scheeps- of vliegtuigwrakken zijn een schuilplaats voor grote hoeveelheden kabeljauw: zij vinden er namelijk veel voedsel en een goede beschutting.

Wilt u een spannende dag wrakvissen op de Noordzee? Neem contact op met Sportvisserij Mercuur via 0227 – 511 417 of vul het reserveringsformulier in.

Reserveer nuBel 0227 511 417

Waarom een lange wrakken tocht op De Mercuur?

 • wrakvissen: €40,00 per dag
 • Lange dagen: veel effectieve vistijd
 • Grote kans op vis
 • Schip met moderne apparatuur
 • Direct uw gevangen vis schoonmaken

DATUM LANGE TOCHT 2017:

vrijdag 14 april = VOL

zondag 7 mei

Onlangs ben ik een dag mee geweest op De Mercuur om te wrakvissen. Veel vis gevangen die ik aan boord direct kon schoonmaken. Daar heb ik ’s avonds heerlijke kibbeling van gemaakt. Een perfecte dag voor de visliefhebber! – Johan, Den Helder

Wrakvissen met een grote vangkans

Vooral in het najaar worden de wrakken bevolkt door grote hoeveelheden kabeljauw die een veilig onderkomen zoeken. Door de grote vangkans zijn de wrakken ideale plekken om een hengel uit te gooien. De vangkans wordt nog eens extra vergroot omdat we veel tijd uittrekken voor een lange wrakkentocht: we vertrekken om 6.00 uur ’s morgens en zijn om 19.00 uur ’s avonds weer terug in de haven. Het vertrek is zo vroeg omdat de beste wrakken redelijk ver in zee liggen. Zo houdt u veel effectieve vistijd over.

Wrakvissen op het schip De Mercuur

Wrakvissen doen wij met het schip De Mercuur, een zeewaardig schip van veertig meter lang en acht meter breed. Deze afmetingen zorgen tijdens het wrakvissen voor veel stabiliteit en veiligheid. Daarnaast voldoet het schip aan de strenge veiligheidseisen zodat onze reis veilig eindigt in de haven, en niet op de bodem van de Noordzee. De Mercuur heeft verder een ruim visdek en grote vistafels waarop u uw vangst gelijk schoon kunt maken. Om bij te komen van het intensieve sportvissen kunt u terecht in de ruime, moderne en gezellige kantine. Het schip is van alle gemakken voorzien om uw dag wrakvissen onvergetelijk te maken.

sportvissen-schip-mercuur

Tarieven van wrakvissen

Wrakvissen op De Mercuur is zeer scherp geprijsd. Voor maar €57,50 verblijft u de hele dag op het schip en kunt u genieten van de spanning van het vissen boven het wrak van een gezonken schip.

Reserveren voor een dag wrakvissen

Wilt u een dag wrakvissen op De Mercuur? Vul dan het reserveringsformulier in, wij zullen uw reservering zo snel mogelijk bevestigen.

De Mercuur is het perfecte schip om mijn grote hobby uit te oefenen: wrakvissen. Het is spannend, uitdagend en aan boord van De Mercuur is het altijd gezellig. Ik kan het iedereen aanraden! – Gert, Julianadorp

Geen eigen hengel voor het wrakvissen?

Voor wrakvissen heeft u een goede zeehengel nodig. Heeft u deze niet? Voor maar €13,- huurt u bij ons een zeewaardige hengel inclusief lood en paternoster.

Als u zelf beschikt over een zeewaardige hengel, dan mag u die uiteraard meenemen.

Catering aan boord van De Mercuur

Wrakvissen is een vermoeiende sport. In onze kantine is daarom een ruim assortiment verkrijgbaar om weer op krachten te komen. Een kleine greep uit ons assortiment:

 • Koffie, thee, frisdrank
 • Bier, Jägermeister, borrel
 • Snoep en chips
 • Verschillende broodjes en snacks
 • visvangst-mercuur
 • vis-schoonmaken-mercuur

Meer visuitjes

Naast wrakvissen kunt u bij Sportvisserij Mercuur nog meer visuitjes reserveren:

Contact en reserveren

Heeft u vragen over wrakvissen bij Sportvisserij Mercuur? Neem gerust contact met ons op. Direct reserveren voor een dagje sportvissen? Ga dan naar de reserveringskalender.
ReserveringskalenderBel 0227 511 417