Bewaar- en bereidingstips voor uw vers gevangen kabeljauw

12 december, 2019 Gepubliceerd door

De kabeljauw die u tijdens een dag zeevissen bij Sportvisserij Mercuur vangt, mag u mee naar huis nemen. In dit blog geven wij u een aantal handige tips om de vers gevangen vis zo goed mogelijk te bewaren én te fileren. Eet smakelijk!

Kabeljauw bewaren: koelen of invriezen

Allereerst is het goed om te weten hoe lang u verse kabeljauw kunt bewaren. Het zou zonde zijn als u uw zelf gevangen vis niet eens kunt proeven! Het liefst eet u uw zelf gevangen kabeljauw natuurlijk dezelfde dag op, maar verse kabeljauw kan gemakkelijk tot twee dagen na de vangst geconsumeerd worden. Bewaar de kabeljauw altijd zo dicht mogelijk bij het vriespunt. De beste manier om verse vis te bewaren is door het in vershoudfolie te wikkelen en het bedekt met ijsblokjes in de koelkast te leggen. Bereide kabeljauw kan ook twee dagen bewaard worden in de koelkast bij een temperatuur van vier graden. Wil u de bereide vis langer bewaren? Vries hem dan in: kabeljauw is dan drie maanden houdbaar.

Kabeljauw fileren

Voordat u de keuken in gaat om iets lekkers te bereiden met uw zelf gevangen vis, moet de kabeljauw eerst gefileerd worden. Maar hoe doet u dat nu eigenlijk? Sportvisserij Mercuur legt het u stap voor stap uit:

  • Leg de vis op een snijplank en gebruik een flexibel fileermes;
  • Steek het mes in de rug van de vis net boven de ribben, achter de kieuw. Houd het fileermes goed horizontaal en snijd de vis langs de rugvin in, van de kop tot aan de staart;
  • Snijd de filet los tot de hoofdgraat;
  • Leg de vis open op de snijplank, met het vel naar beneden;
  • Verwijder de dwarse graat door er met uw mes langs te gaan;
  • Als laatst kunt u de kabeljauw portioneren.

Tijdens onze boottochten – waar we op kabeljauw vissen – kunt u de gevangen vis direct fileren. Met een beetje hulp fileert u in mum van tijd uw zelf gevangen vis. Verser dan dit wordt het niet!

Direct reserveren