Kies de juiste hengel voor bij het zeevissen

8 juni, 2020 Gepubliceerd door

Het woord zegt het al: zeevissen is niets anders dan vissen op zee. U kunt niet alleen zeevissen vanaf een boot, maar ook vanaf het strand of de pier. Het leuke en avontuurlijke aan zeevissen op een boot is dat u naar gezonken scheepswrakken kunt varen. Dit is de perfecte plek om naar kabeljauw te vissen, omdat deze vissoort zich graag schuilhoudt in wrakken. Voor wrakvissen heeft u echter wel een andere hengel nodig dan voor vissen vanaf de kant.

De perfecte hengel voor zeevissen vanaf het land

Voor het vissen vanaf de kant dient u een strandhengel te gebruiken. Kenmerkend aan dit type hengel is de mogelijkheid om de lijn ver uit te gooien. De eerste 80 meter in de zee bestaat namelijk uit zandbanken, en hier bevinden zich geen tot nauwelijks vissen. Met een strandhengel kunt u meer dan 100 meter uitgooien.

Strandhengels zijn er in verschillende lengtes, met verschillende werpgewichten. Het werpgewicht van een hengel geeft aan hoe zwaar het lood mag zijn waar u mee gaat werpen. Het ideale werpgewicht ligt tussen de 175 en 200 gram. De perfecte lengte van een strandhengel is ongeveer 3.9 tot 4.6 meter.

De ideale hengel voor zeevissen vanaf de boot

Voor het vissen vanuit de boot gebruikt u een boothengel. Net als de strandhengels hebben boothengels ook verschillende lengtes en gewicht. De ideale lengte van een boothengel varieert van 2.10 tot 2.40 meter. Bij een boothengel wordt het benodigde loodgewicht vermeld in gram. Voor kabeljauwvissen is 250 tot 300 gram lood aan te raden, bij het vissen op makreel wordt vaak gekozen voor 200 gram. Vaak wordt er daarnaast ook nog gebruik gemaakt van een verenpaternoster en/of een octopus

Zeevissen bij Sportvisserij Mercuur

Sportvisserij Mercuur biedt diverse zeevistochten op de boot aan. Tijdens deze vaartochten kunt u vissen op kabeljauw (wrakvissen) en makreel. U kunt uw eigen hengels meenemen, maar u kunt ze ook bij ons huren. Zo weet u zeker dat u de juiste hengel heeft om optimaal te genieten van uw vis-trip.

Wilt u meer weten over hengels of wilt u een keer zeevissen met De Mercuur? Wij helpen u graag verder. Bel met het telefoonnummer 0227 511 417, vul het contactformulier in of reserveer direct.

Direct reserveren