Sportvissen: waarom vangen we in de zomer makreel?

11 mei, 2020 Gepubliceerd door

Een dagje sportvissen is een ontspannen dagje weg met vrienden, familie of collega’s. In de zomer vissen we voornamelijk op makreel. Maar waarom is sportvissen alleen in de zomer gericht op makreel?

Makrelen zwemmen in ondiep water

Makrelen overwinteren op de zeebodem en eten dan garnalen en kreeftjes. In de zomer zwemmen de vissen naar de kust en bevinden ze zich in ondiep water. De roofvissen volgen hun voedsel namelijk naar het wateroppervlak. In de zomermaanden eten makrelen plankton en kleine vissen als haring en sprot. Daarom zijn de makrelen tijdens de zomer gemakkelijk te bereiken voor sportvissers.

Sportvissen leuk voor de hele familie

Sportvissen met Sportvisserij Mercuur is geschikt voor beginnende sportvissers én voor kinderen, zeker wanneer we je meenemen om op makreel te vissen. We vangen makreel van begin juni tot eind september. De felle roofvissen zijn gemakkelijk te vangen, omdat ze bijten in vrijwel elk soort aas. Je hebt dus bijna altijd beet.

De vangst schoonmaken

Na het vangen van een makreel maak je deze op de boot schoon. Weet je niet hoe je de vis moet schoonmaken? Dan helpen we je bij het schoonmaken van de makreel. We bewaren de vis koel en na het sportvissen krijg je de gevangen makrelen mee naar huis.

Lekkere maaltijd na het sporten

Een avondmaal met zelfgevangen makreel: versere vis zul je niet gauw eten. Je kunt de makreel op verschillende manieren klaarmaken. Gebakken, uit de oven of gegrild; makreel smaakt altijd goed. Je kunt de vette vis prima combineren met groene groenten als courgette, sperzieboontjes en broccoli.

Sportvissen in het voor- en najaar

In de winter bevindt de makreel zich in dieper water, dus dan is het moeilijker om een makreel te vangen. Daarom gaan we tijdens een dagje sportvissen in de lente en de herfst niet op zoek naar makreel, maar naar een school kabeljauw.

Sportvissen met Mercuur

Een dagje vissen met Sportvisserij Mercuur is een leuk uitje met vrienden, familie of collega’s. We varen de Noordzee op om te vissen op kabeljauw of makreel, afhankelijk van het seizoen.
Reserveer direct een dagje sportvissen. Misschien vang jij ook wel zo’n bijzonder exemplaar!