Wat zit er in de viskoffer van een sportvisser?

1 februari, 2020 Gepubliceerd door

Als je een dagje gaat vissen heb je aardig wat spullen nodig. Een goede hengel, vislijn en vishaken bijvoorbeeld. Maar heb jij ook altijd een onthaaktang en je vispas bij de hand? Wij vertellen je wat er niet mag ontbreken in de viskoffer van een sportvisser.

Standaard visbenodigdheden

Een ervaren sportvisser gaat niet op pad zonder de onderstaande visbenodigdheden. Neem bijvoorbeeld altijd je vispas mee, want als je gepakt wordt zonder vispas kan de boete oplopen tot wel € 200,-. Als beginnend sportvisser stop je dit in ieder geval in je viskoffer:

  • Vishengel met of zonder molen
  • Vislijn en vishaken
  • Lokvoer om de vissen aan te trekken
  • Aas: kunstaas, maden, brooddeeg of maïs
  • Lood om het aas te laten zinken
  • Schepnet om een grote vis op het droge te krijgen
  • Onthaaktang om de haak uit de vis te verwijderen

Pics or it didn’t happen

Essentieel voor het vastleggen van je vangsten is een fotocamera of mobiele telefoon. Want als jij een joekel van een snoek hebt gevangen, dan wil je natuurlijk wel bewijs laten zien. Ook een meetlint en weegmolen zijn handig om mee te nemen, want dan kun je pas écht opscheppen! “Een 80 centimeter lange snoek van wel 14 kilo” klinkt beter dan “een hele grote snoek”.

Genieten van een dagje vissen

De meeste sportvissers gaan vissen, omdat ze tijdens het vissen lekker kunnen ontspannen. Neem een stoel mee om te zorgen dat je comfortabel zit aan de waterkant. Vergeet ook niet om een hapje en een drankje mee te nemen, want vissen maakt hongerig.

Bestand tegen het weer

Het is natuurlijk heerlijk om met mooi weer een dagje te vissen. Maar als het regent, wil je niet thuis hoeven blijven. Bereid je daarom goed voor op de weersomstandigheden. Met regenkleding en een paraplu kom je een heel eind. Er bestaan speciale visparaplu’s die je kunt opzetten, zodat je je handen vrij hebt om de vis binnen te halen.

Zeevissen

Ben jij een ervaren of beginnend sportvisser en wil je wel eens een dagje vissen op zee? Bel dan Sportvisserij Mercuur via 0227 511 417.