Welke natuurlijke aassoort kan ik gebruiken voor het vissen?

31 oktober, 2019 Gepubliceerd door

Bij het sportvissen zijn er verschillende factoren die de kans op een succesvolle vangst vergroten. Niet alleen is de keuze voor de juiste hengel belangrijk, u dient ook de juiste soort aas te selecteren. Sportvisserij Mercuur vertelt u welke soorten aas er zijn.

Levend aas

Veel vissers gebruiken levend aas wanneer ze gaan vissen. Bij levend aas kunt u denken aan muggenlarven, maden, casters of wormen. Muggenlarven zijn een sterk aas en gelukkig gewoon te koop in hengelsportzaken. De vleesmade is ongetwijfeld de meest populaire aassoort; gemakkelijk, goedkoop en overal te krijgen.

Vissers gebruiken ook vaak casters als aas. Dit zijn maden die door de vissers zelf worden verpopt door ze in een bak met zavel (een grondsoort dat voor 8% tot 25% uit lutum bestaat) te stoppen.

Daarnaast worden er veel verschillende soorten wormen gebruikt als aas: mestpiertjes, dauwwormen, aardwormen, blauwkoppen en springers (ook wel de vissersworm genoemd).

Dood aas

Naast levende aassoorten kunt u ook gebruik maken van huis-tuin-en-keukenmiddelen, zoals brood, kaas, aardappelen en granen. Veel vissers vissen met bijvoorbeeld een broodkorst, brooddeeg, maïs of maïsdeeg. U kunt verschillende smaken deeg creëren door ingrediënten als kaas, fruit, visolie of aardappelen aan het deeg toe te voegen.

Vissen op kabeljauw bij Sportvisserij Mercuur

Bij Sportvisserij Mercuur vissen we op kabeljauw. Kabeljauw is het beste te vangen met zeepieren als aas. Als u met ons mee gaat vissen, kunt u voor vertrek verse zeepieren kopen bij het pierenboertje op de kade.

Heeft u zin gekregen om te gaan vissen op zee? Bekijk dan eens de pagina Sportvissen voor meer informatie over de mogelijkheden bij Sportvisserij Mercuur.

Direct reserveren