De 5 beste redenen om te vissen op zee

23 januari, 2019 Gepubliceerd door

Bij Sportvisserij Mercuur weten we het al jaren: vissen op zee is ontspannend en uitdagend tegelijk. Daarom varen we ook elke dag met veel plezier de Noordzee op om te vissen. Wilt u weten wat de beste redenen zijn om te vissen op zee? Lees dan snel verder.

1. Zelfgevangen vis smaakt beter

Verreweg de oudste en meest voor de hand liggende reden om te vissen is het vangen van een maaltijd. Een verser maal zult u nergens  vinden. Een vis die u zelf heeft gevangen smaakt bovendien vele malen beter dan de vis die u bij de visboer koopt. Wilt u meer weten over hoe u zelf vis klaarmaakt, lees dan ons blog over het bereiden van kabeljauw.

2. Ontspannen op het water

Zittend op vissersboot de Mercuur wacht u tot er een vis in het aas bijt. In combinatie met de zachte deining van het zeewater werkt dit voor de meeste mensen heel ontspannend. U ontsnapt aan de hectiek van alledag en zet de gedachten even van u af. Ook het eten van vis zorgt voor stressvermindering: u krijgt dan namelijk omega-3 vetzuren binnen die zorgen voor ontspanning bij stress.

3. Uitdaging

Naast ontspannend kan een dagje sportvissen ook uitdagend zijn. Als u een vis aan de haak geslagen heeft, wilt u die vis natuurlijk ook binnenhalen. Dit brengt een oergevoel naar boven en zorgt dat de adrenaline door uw aderen stroomt.

4. In de buitenlucht

De minerale zouten in de zilte zeelucht zijn een uitstekend middel tegen vermoeidheid. Sowieso is het gezond om de hele dag buiten te zijn. Daarnaast bent u op zee tijdens het vissen, dus kunt uitgebreid genieten van het uitzicht. De uitgestrekte zee en kust zijn altijd adembenemend.

5. Vissen verbroedert

Een dagje vissen met vrienden is gezellig: u brengt de dag samen door op een boot of aan de waterkant, wachtend tot de vissen bijten. Een hapje en een drankje erbij en de vistrip is compleet. Trek dus eens een dagje uit om met vrienden, familie of collega’s te gaan vissen.

Zeevissen bij Sportvisserij Mercuur

Wilt een dagje sportvissen met vrienden of familie? Reserveer dan een dagje zeevissen bij Sportvisserij Mercuur. Zeevissen aan boord van de Mercuur is een onvergetelijke ervaring. Wij varen dagelijks uit op de Noordzee om te vissen op kabeljauwof makreel.

Direct reserveren